Черешите – мощен лек срещу коварна болест!

Черешите - мощен лек срещу коварна болест!

Ако страдате от подагра вероятно сте от многото хора, които са в постоянно търсене на някакъв нов лек или поне на нова надежда, която която да облекчи временно състоянието ви и да намали пристъпите.Наскоро учени ни дадоха причина да вярваме, че тайната за по-лекото протичане на болестта се крие в нещо много често срещано и добре познато на всички, а именно -черешата. Оказва се, че след направени изследвания било потвърдено, че с консумиране на череши можете да намалите пристъпите си с до една трети, което не е малко.

Експериментът продължил една година и в него взели участие над 600 пациента с подагра. По три пъти на ден те хапвали порция череши (равнява се на половин чаена чаша или около 10 череши) или изпивали екстракт от череши и влошаванията им намалели с около 35%.

Подаграта главно се свързва с кристализиране на пикочната киселина в ставите, а в състава на черешите има химични вещества, чието действие е точно да намаляват нивата на тази киселина в кръвта ни.

В комбинация с алопуринол, което е вид лекарство за подагра, случаите с пристъпи на изследваните пациенти намалял до 75%.
Това е едно вкусно и лесно достъпно лекарство, различно от вредните химии, които медицината ни предлага.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *