УДАРИХА 100 БОНА НА МАСАТА ПРЕД ВАСИЛ НАЙДЕНОВ! ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ЩЕ ВИ ГРЪМНЕ!

УДАРИХА 100 БОНА НА МАСАТА ПРЕД ВАСИЛ НАЙДЕНОВ! ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ЩЕ ВИ ГРЪМНЕ!

Българският парламент можеше да си има още един доайен, освен Стефан Данаилов, ако легендарният Васил Найденов се бе съгласил да стане политик.

Оказва се, че освен обичан от милиони българи, естрадният крал бил долюбван и от всички родни партии. Най-много го натискали от СДС обаче. Според запознати връзката там била Богдана Карадочева. Приятелката на Найденов от години е близка с Иван Костов. Именно той искал да привлече в политиката Кеца, като му предлагал и немалко пари по онова време. 

„Костов му ходеше на крака, предлагаше му пари. Мълвата носи, че Кеца е отказал сумата от 100 хиляди лева, което по онова време бяха много пари. Можеше два апартамента да се купят. Той обаче не пожела да влезе в тия мръсни игри, под претекст че не е постоянен и няма как да съчетава пеенето с работата в парламента”, спомнят си запознати.

Кеца бил непреклонен пред Костов и Карадочева, които го убеждавали, че дори няма да е нужно да ходи на работа в Народното събрание, а само да е част от партията. „Ето, БСП си имат Стефан Данаилов, той е като стълб за левицата, трябва и ние да имаме един такъв уважаван от всички човек, когото цяла България обича”, умувал Костов заедно с Богдана. Найденов обаче отказал всичките им примамливи предложения.

Ако пък беше приел, днес можеше да си спести доста срам покрай скандала с неплатените му данъци. Съвсем наскоро стана ясно, че известният и уважаван от всички Васил Найденов някак „случайно” забравил да си плати добросъвестно задълженията към НАП. Наложи се Кеца лично да обещава на директора на Агенцията Красимир Стефанов, че ще плати до стотинка дължимото към държавата.

Срещата бе провокирана от многобройните публикации в медиите за данъчните задължения на певеца. Стефанов категорично отказа да коментира евентуални данъчни нарушения на Васил Найденов, пише Пик.

Постигнахме договореност с г-н Найденов да плати всички свои неплатени дългове към държавата и за в бъдеще да работим съвместно за подобряване на данъчната дисциплина в развлекателния бранш, каза още директорът на НАП.

Васил Найденов обяви, че оказва пълно съдействие на ревизорите. Той добави, че е готов да предостави всяка необходима информация, включително подробни извлечения от банковите си сметки.

„Не смятам, че съм престъпник. Абсолютно споделям виждането, че всеки в тази страна трябва съвестно да си плаща данъците и ще съдействам за това”, посочи певецът по време на срещата, но според негови близки това е оставило доста горчив вкус в устата му. „Години наред го тормози това, че по този начин името му бе замесено в този скандал. Да му се налага по този начин да ходи да се обяснява, срамота. От тогава е изряден и си е наел човек, който да се грижи стриктно за сметките му”, споделят близки приятели до легендарния изпълнител.

Това не бе и единственият финансов скандал, в който бе замесено името на Кеца. Наскоро се разбра, че Васил Найденов е бил яко ужилен в средата на 90-те от печално известна българска банка. Разбира се, неговият импресарио Ивайло Манолов си отвори устата чак сега не от желание да се прави на интересен, а за да покаже на „широката публика” и най-вече на данъчните, заканили се да погнат певеца за неплатени данъци, че работодателят му е осиромашал тотално.

Запознати от шоубизнеса нашепват, че Найденов изгорял с 500 000 долара при фалита на Частна земеделска и инвестиционна банка на банкера Кирил Дунев. По тогавашния курс обаче излиза, че Кеца е олекнал с цели 10 000 000 стари лева, пресмятат вещи в занаята. След водевилния „съдебен процес” Дунев и сие бяха оправдани, но Васил Найденов и останалите вложители пиха по една студена вода и се сбогуваха завинаги със заветните си пари.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *