НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КАКВО РАЗКРИХА ПРЕДИ 3 МИН ЗА ПОХИТИТЕЛЯ НА САМОЛЕТА! ШОК, ТОЙ Е

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КАКВО РАЗКРИХА ПРЕДИ 3 МИН ЗА ПОХИТИТЕЛЯ НА САМОЛЕТА! ШОК, ТОЙ Е

След преговори похитителите, отвлекли самолет от Либия за Малта и заплашили да го взривят, се предадоха доброволно, след като освободиха пътниците.

Малтийският министър-председател Джоузеф Мускат каза, че двамата либийци, които отвлякоха самолет и го отклониха към Малта, са имали в себе си пистолет и ръчна граната, а малтийски войници са открили при претърсване друг пистолет в самолета, предаде Асошиейтед прес. 

Малтийският министър-председател Джоузеф Мускат заяви, че двамата са използвали копия на истински оръжия.

„Първоначалните данни от съдебната експертиза показаха, че оръжията, използвани при отвличането на самолета на авиокомпания „Африкия еъруейс“, са били фалшиви“, заяви Мускат в Туитър. 

Всички 111 пътници от самолета ще бъдат върнати в Либия в близките часове, след като бъдат разпитани от полицията. Той заяви, че похитителите са се предали мирно, без да поставят условия, след като малтийските власти са настояли всички пътници да бъдат освободени. 

Според либийската агенция по културата сред пътниците е имало 25 художници, писатели и интелектуалци от Южна Либия. Те са отивали на културен форум в Триполи.

Отвлеченият самолет „Еърбъс“ А320 е отклонен към Малта, докато изпълнявал полет на авиокомпания „Африкия еъруейз“ от южния либийски град Сабха за Триполи.

Всички полети до международното летище в Малта, където кацна похитената машина, бяха незабавно отклонени, а на пистата при либийския самолет бяха изпратени екипи за спешни действия, включващи преговарящи. В съобщение в Туитър малтийският премиер Джоузеф Мускат написа, че в 15,44 часа местно време кризата е приключила.

Пилотът на самолета Али Мила каза пред либийска телевизия, че първоначално похитителите поискали от него да отклони самолета за Рим. Той уточни имената на двамата млади мъже: Муса Шаха и Ахмед Али – либийци, които според други медии са на по двадесет и няколко години.

Пилотът каза, че Шаха и Али искали да получат политическо убежище в Европа и да създадат политическа партия, наречена „Нов Фатах“.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *