Испанският съд каза тежката си дума за българите от кокаиновия кораб „Свети Николай“ 

Испанският съд каза тежката си дума за българите от кокаиновия кораб 'Свети Николай' 

От 6 до 10 години лишаване от свобода присъди испански съд за българските моряци от кораба „Св. Николай“, съобщи Maritime.bg. Редакцията уверява, че разполага с решението на испанския съд.За всеки от моряците от командния състав е присъдено лишаване от свобода за 10 години, а за изпълнителския състав 6 години и един ден.

От решението на съда е видно, че испанските власти обвиняват за трафика на близо 3 тона кокаин, открити на 13 август 2012 г. на борда на българския кораб, общо 31 души.

Докато течеше разследването срещу българските моряци в Испания, у нас се водеше паралелно разследване, което бе прекратено през лятото. Обвинения не бяха повдигнати срещу собственика на фирмата, която е наела моряците – Дойчин Дойчев.

Оказа се, че родната прокуратура няма никакви доказателства срещу него и магистратите не могат да помогнат на испанските си колеги. 

Според информация на близки на моряците Дойчин Дойчев не се е явил на делото в Испания. Роднините на българите коментират, че следва обжалване на наложените наказания, а освен лишаване от свобода, Испания претендира и за огромни глоби, съобщава Нова тв.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *